Tanktransport

Home > Diensten > Tanktransport
Dagelijks zijn ruim 80 van onze wagens op de weg te vinden, samen goed voor 11.800 ritten per jaar en circa 1.350 lossingen per week. Waar we ruim 100 jaar geleden zijn begonnen met het vervoer per paard en wagen van & naar de veiling komt u onze wagens nu vooral tegen bij autogarages, tankstations, tuinders en zeeschepen. Wij zijn gespecialiseerd in het vervoer van smeermiddelen, vloeibare meststoffen en AdBlue. Om deze producten te vervoeren, gebruiken we dedicated tankwagens. Wij rijden met onze tankwagens voornamelijk op bestemmingen in West-Europa, zoals de Benelux, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Oostenrijk, maar ook transporten naar andere Europese landen zijn bij ons in goede handen.

Wagenpark


Goed materiaal is voor ons belangrijk. Daarom beschikken wij over een modern & duurzaam wagenpark dat is uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen en is voorzien van EURO 6 motoren. Alle wagens zijn bovendien uitgerust met een boordcomputer, zodat we u realtime op de hoogte kunnen houden van de status van uw order. Ons wagenpark bestaat uit ruim 80 trekkers, 130 tankopleggers en 200 tankcontainers. De capaciteit van de tankwagens varieert van 14.500 liter tot 37.500 liter. De tankwagens bestaan uit 1 tot 11 compartimenten, zodat we flexibel kunnen inspelen op iedere vraag. Daarnaast beschikken onze wagens over een breed assortiment aan koppelingen, zodat de connectie naar vrijwel ieder systeem te maken is.  

Distributie van vloeistoffen​


De specialiteit van ons bedrijf is de distributie van vloeistoffen. Speciaal voor het distributiewerk zijn onze tankwagens voorzien van volledig gescheiden laad- & lossystemen en litertellers. Op deze manier kunnen diverse producten in dezelfde tankwagen geladen worden zonder risico op contaminatie. Om spills tijdens het lossen te voorkomen, zijn onze lossystemen tevens uitgerust met een overvulbeveiliging (OVB). Doordat ons wagenpark bestaat uit diverse motorwagens en tankwagens met stuurbare assen, kunnen we vrijwel op iedere locatie terecht om uw goederen te lossen. Ook moeilijk te bereiken locaties midden in de stad of nieuwbouwlocaties zijn geen enkel probleem.

Het distribueren van de goederen is echter nog maar het halve werk: wij kunnen, indien gewenst, de volledige supply chain van A tot Z voor u uit handen nemen. Onze planning staat graag voor u klaar om al uw deelladingen te combineren tot complete wagens en ervoor te zorgen dat uw goederen tijdig & op de juiste plaats geleverd worden. Ook kunnen wij uw tankstanden monitoren en zelf leveringen inplannen indien uw tankvoorraad op een minimum niveau is. Zo zorgen we ervoor dat uw goederen altijd just-in-time en in optimale hoeveelheden worden geleverd, waardoor onnodige kosten worden voorkomen. Bovendien hoeft u nergens meer naar om te kijken en kunnen wij doen waar we goed in zijn: u ontzorgen. 

Scheepvaart

 
Naast de distributie van vloeistoffen kunt u bij ons terecht voor scheepvaartleveringen van zowel smeerolie als AdBlue. De tankwagens die dagelijks ingezet worden voor scheepvaartleveringen zijn voorzien van krachtige pompen, zodat hoogteverschillen en grote afstanden eenvoudig overbrugd kunnen worden. De tankwagens zijn bovendien voorzien van 70 meter slang. Wist u trouwens dat wij ook een oplossing hebben bedacht om bulk en verpakte orders gecombineerd te leveren aan zeeschepen? Speciaal hiervoor hebben we onze tank/bak-combinatie beschikbaar: vloeistoffen in de tank & verpakte goederen in de bak. Slimmer én efficiënter kan het niet.

FTL-leveringen

 
Bent u op zoek naar een logistiek dienstverlener die voor u FTL-leveringen van A naar B kan verzorgen? Wij hebben diverse typen tankopleggers & -containers beschikbaar in onze vloot, zodat we kunnen inspringen op iedere transportvraag. Ideaal als u op zoek bent naar een partner die u volledig kan ontzorgen. Single of multi-compartment? Gemeterd of ongemeterd? Geen enkel probleem. Wij komen graag met u in contact om te kijken op welke manier we u een passende oplossing binnen ons netwerk kunnen bieden.

Special equipment 

 
Naast bovengenoemde werkzaamheden kunnen wij u ook ondersteunen bij speciale projecten. Voor deze werkzaamheden beschikken wij in onze vloot over een aantal speciale units die voorzien zijn van filterunits, deeltjestellers (particle counters) en/of elektrische verwarmingsunits. Meer hierover kunt u lezen op onze pagina over speciale projecten