Onze vacatures

Business IT Consultant

Business IT Consultant

Vanwege aanhoudende groei zijn wij voor 24 tot 40 uur per week op zoek naar een Business IT Consultant.

Hoe ziet je nieuwe werkomgeving eruit?

Wij zijn vergaand geautomatiseerd en continue bezig met de optimalisatie van onze logistieke processen. Daarbij kijken we niet alleen naar mogelijke verbeteringen rondom onze interne organisatie, maar onderzoeken we ook samen met onze klanten waar we de keten slimmer en efficiënter kunnen inrichten. Het automatiseren van processen speelt daarbij een steeds belangrijkere rol. Wij zijn op zoek naar een Business IT Consultant die verantwoordelijk wordt voor het verder opzetten en uitrollen van onze IT projecten.

Wat ga je precies doen?

Als Business IT Consultant ben je de spil tussen onze gebruikers, leveranciers en klanten op het gebied van IT. Je inventariseert de wensen en behoeften van zowel gebruikers als klanten rondom onze operationele systemen. Denk hierbij aan het planningssysteem, de boordcomputers en de order- en administratiesystemen. Deze wensen en behoeften vertaal je naar concrete en praktische vraagstukken en/of oplossingen richting onze software leveranciers. Het maken van de juiste vertaalslag is een belangrijk onderdeel van deze rol.

In deze rol ben jij verantwoordelijk voor het project, van begin tot eind. Je onderhoudt het contact met diverse partijen, test of zorgt dat de oplossingen getest worden waarna het project na het doorvoeren van eventuele aanpassingen en goedkeuring kan worden opgeleverd. Bij de oplevering zorg je zelf voor de instructies en het trainen van de gebruikers. Het is heel belangrijk dat je zelfstandig in staat bent om werkzaamheden te organiseren zodat de vooraf opgestelde projectplanning wordt gerealiseerd.

Daarnaast ben je binnen ons bedrijf het 1e lijns aanspreekpunt voor de gebruikers van de diverse applicaties. Je bent verantwoordelijk voor het aannemen, vastleggen en oplossen van vragen en incidenten of zet deze door naar de juiste persoon/leverancier. Je begeleidt updates en verhelpt storingen. Ook het wegwijs maken en trainen van nieuwe collega’s in ons IT landschap behoort tot jouw takenpakket.

Wanneer doe je dit?

De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag. Wij zoeken iemand voor minimaal 24 uur per week. Bij een parttime dienstverband worden de werkdagen in overleg vastgesteld.

Functie-eisen:

Wij zijn op zoek naar iemand die van nature nieuwsgierig is en de drive heeft om continu te verbeteren. In deze rol werk je zelfstandig, proactief en ben je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen in ons vakgebied. Je bent in staat om complexe vraagstukken te doorgronden en om de onderliggende problematieken te achterhalen. 

  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Affiniteit met transport en logistiek;
  • Kwaliteitsgericht;
  • Een analytische blik, nauwkeurige werkwijze en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Communicatief vaardig en sociaal, een klant- en resultaatgerichte werkhouding;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat kun je van ons verwachten?

Een uitdagende baan met veel afwisseling binnen een groeiend bedrijf waar alles netjes voor je wordt geregeld. De werksfeer is sociaal en informeel. Collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Wil jij graag bij ons aan de slag als Business IT Consultant? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Solliciteer direct door op de button hieronder of rechts van deze pagina te klikken. 

Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met één van onze HR collega’s via het telefoonnummer 0174-525179.